BISERICILE FORTIFICATE DIN ZONA BRASOV

BISERICILE FORTIFICATE DIN ZONA BRASOV

Bisericile fortificate sasesti din Tara Barsei sunt o ocazie excelenta sa vizitam si sa cunoastem mai bine zona din jurul Brasovului. Cu toate ca Brasovul vechi ne atrage prin farmecul sau, cu aceasta ocazie putem vizita, fara nicio legatura cu bisericile fortificate, dar deoarece sunt pe traseu, Cetatea taraneasca de la Rasnov si Castelul Bran - doua obiective extrem de importante in aceasta zona.

Va recomandam sa cumparati/procurati harta Doua itinerarii turistice pentru cunoasterea cetatilor bisericesti sasesti din zona Brasov-Rupea, pe noi ne-a ajutat. Ca si in traseul anterior cu Bisericile fortificate sasesti din zona Rupea, prezentam in poze cateva dintre bisericile vizitate de noi, dar daca va dedicati o zi intreaga puteti parcurge traseul de mai jos, care le include cam pe toate.

De ce merita parcurs acest traseu?

Pentru ca lumea se limiteaza in a vizita Brasovul, nestiind ce obiective turistice fascinante, unele dintre ele aflandu-se pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se afla la 2 pasi, intr-un cadru linisit, departe de aglomeratia din Piata Sfatului sau din jurul Bisericii Negre. Daca nu aveti mult timp la dispozitie, bisericile fortificate de la Prejmer si Harman trebuie neaparat vizitate, iar daca plecati in directia Moeciu-Pitesti, o vizita scurta pentru a vizita Castelul de la Bran, este mai mult decat necesara.
harta biserici fortificate in zona brasov

Harta biserici fortificate in zona Brasov

TRASEUL BISERICILOR FORTIFICATE DIN ZONA BRASOV: (LUNGIME TRASEU: 105 km)

BRASOV (A) – BISERICA FORTIFICATA HARMAN (B) – BISERICA FORTIFICATA PREJMER (C) – BISERICA FORTIFICATA SANPETRU (D) – BISERICA FORTIFICATA BOD (E) – BISERICA FORTIFICATA HALCHIU (F) – BISERICA FORTIFICATA CODLEA (G) – BISERICA FORTIFICATA VULCAN (H) – BISERICA FORTIFICATA CRISTIAN (I) – BISERICA FORTIFICATA GHIMBAV (J) – CETATEA TARANEASCA RASNOV (K) – CASTELUL BRAN (L)

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.