CASTELUL BRAN

Cetatea Bran, fortificatie medievala de trecatoare, a fost ridicata de brasoveni, ca urmare a “Privilegiului” din 19 noiembrie 1377, emis de regele Ludovic I de Anjou, in scopul controlarii si supravegherii Pasului Bran, intregind sistemul de aparare al Transilvaniei. Intre anii 1407-1419, cetatea se afla in posesia lui Mircea cel Batran (1386-1418), domnul Tarii Romanesti, si a fiului acestuia, Mihail I (1418-1420). Incepand cu secolul XVIII-lea, cetatea isi pierde importanta strategica, devenind un loc al administratiei domeniale si resedinta a castelanului.

Dupa revolutia de la 1848 se desfiinteaza domeniul feudal al Branului, iar castelul, ramas in continuare Brasovului, este ocupat de trupele austro-ungare in anul 1877. La 1 decembrie 1920 orasul Brasov doneaza castelul Bran reginei Maria a Romania, devenind resedinta regala de vara. Dupa abdicarea regelui Mihai I, castelul intra in proprietate statului roman si devine, incepand cu 1956, muzeu de istorie medievala.

Citeste istoricul si alte detalii pe wikipedia.

 

CASTELUL BRAN

VIZITEAZA CASTELUL BRAN

CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN
CASTELUL BRAN

PASUL RUCAR BRAN

1 Response

  1. Foarte utile detaliile legate de programul de vizitare. Avem o gramada de obiective turistice in tara asta, pacat ca numarul turistilor straini e atat de mic:(

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.