BISERICILE FORTIFICATE SASESTI DIN ZONA RUPEA

BISERICILE FORTIFICATE SASESTI DIN ZONA RUPEA

Pentru un drum mai putin plicticos intre Brasov si Sighisoara am ales sa vizitam o parte dintre Bisericile Fortificate sasesti din zona Rupea.



Va recomandam sa cumparati/procurati harta Doua itinerarii turistice pentru cunoasterea cetatilor bisericesti sasesti din zona Brasov-Rupea, pe noi ne-a ajutat.

Mai jos, niste poze surprinse la cateva dintre bisericile vizitate de noi, dar daca va dedicati o zi intreaga puteti parcurge traseul de mai jos, care le include cam pe toate. Avand in vedere ca pentru a ajunge in aceste sate parasim drumul national (care este intr-o stare uimitor de buna), e de asteptat ca drumurile secundare sa fie praf, la propriu si la figurat. Oricum, mergand incet, avem ocazia sa ne bucuram de liniste si de dealurile verzi cu palcuri de padure din loc in loc.

De ce merita parcurs acest traseu?

Pentru ca avem ocazia sa vedem o Romanie care inca sta pe banca de la poarta sa studieze din cap pana in picioare pe cel ce pare strain locului, si apropo de straini, cand am ajuns noi la Viscri, 2 autocare de turisti americani se ingramadeau care mai de care sa se urce in carute trase de cai, pentru ca pentru ei acest lucru era ceva “nemaivazut, nemaiauzit”. Nu de alta, dar Biserica Fortificata de la Viscri este inclusa in patrimoniul UNESCO, iar daca inventatorii McDonalds vin pana in RO sa ne viziteze bisericile fortificate sasesti, tu ce mai astepti?
harta biserici fortificate in zona rupea 180 km

Harta biserici fortificate in zona Rupea

TRASEUL BISERICILOR FORTIFICATE DIN ZONA RUPEA (LUNGIME TRASEU – 180 km):

CETATEA RUPEA (A) – BISERICA FORTIFICATA HOMOROD (B) – BISERICA FORTIFICATA MECHEASA (C) – BISERICA FORTIFICATA CATA (D) – BISERICA FORTIFICATA DRAUSENI (E) – BISERICA FORTIFICATA DARJIU (F) – BISERICA FORTIFICATA ARCHITA (G) – BISERICA FORTIFICATA SASCHIZ (H) – BISERICA FORTIFICATA CLOASTERF (I) – BISERICA FORTIFICATA CRIT (J) – BISERICA FORTIFICATA MESENDORF (K) – BISERICA FORTIFICATA BUNESTI (L) – BISERICA FORTIFICATA ROADES (M) – BISERICA FORTIFICATA VISCRI (N) – BISERICA FORTIFICATA DACIA (O) – BISERICA FORTIFICATA FISER (P) – BISERICA FORTIFICATA UNGRA (Q)

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.